Yeni Üyelik Şifremi Unuttum Üye GirişiBize Ulaşın Müşteri Hizmetleri (+90) 212 415 99 21     GSM (+90) 549 714 34 21 Sizi Arayalım Yardım Sepetiniz (0)
Ergin Çocuk Oyun Eğlence Ve Organizasyon
Ürün Ara

Airsoft Nedir?

Airsoft oyun silahı, Airsoft oyununda kullanılan gerçeğine oldukça benzeyen tüfek, tabanca vb. silahların genel adıdır.

Airsoft, 1970'lerde Japonya'da ortaya çıkan bir çeşit çatışma simülasyonudur. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Amerika Birleşik Devletleri'nin Japonya'ya uygulattığı kanuni değişikliklerden dolayı, Japonya'da sivillerin ateşli silahlara sahip olması mümkün değildi. Bunun üzerine, Japon tasarımcılar 1970'lerin ortasına doğru Airsoft'u geliştirdiler. Görünüşleri ağır bir şekilde gerçek silahı andırsalar da, silahların tasarımları orijinallerinin dış görünüşlerini tamamen yakalayan silahlar değillerdi.

                İlkel Airsoft silahların sistemleri çoğunlukla paintball silahlarının uyarlamalarıydı.  (karbondioksit) gazı ile çalışan, önceleri tek atışlık daha sonra yarım ve tam otomatik hale getirilen silahlar, günümüzdeki birçoğunun aksine her atışta bir kovan ejekte etme özelliğine sahiptiler. Fakat genelde halkın çoğunun satın alabileceği oyuncaklardan değildi. Ortalama fiyatları, 1000$ civarındaydı ve üreticileri sayıca çok azdı


                 Teknoloji geliştikçe, airsoft silahları da gelişmeye devam ettiler. 1980'lerin sonlarına doğru tam otomatik, elektrikli airsoft silahları (AEG: Auto Electric Gun) piyasaya sürüldü. AEG'ler bakır alaşımlı namlu, hop-up sistemi ve gearbox  adı verilen dişli kutusundan oluşurlar. Dışlarında ise gerçek tüfek veya silah görünümü veren kaplamaları mevcuttur. Bu silahlar 6mm boyunda boncuklar (BB - Bulleted Breech) atarlar. Elektrik motorunun piston ve yayı sıkıştırması ile ateş ederler. Şarjlı pil gruplarından yapılmış bataryalarla çalışırlar. Üzerinde değişiklik yapılarak gerçek bir ateşli silah haline getirilmemesi amacıyla mekanizması gerçek silahlardan farklı ve değiştirilemeyecek bir yapıda üretilmektedir.

 

 

SON EKLENEN DİĞER BLOGLAR

Airsoft Oynarken Uyulması Gereken 10 Temel Kural

Airsoft Oynarken Uyulması Gereken 10 Temel Kural

Oyuncular arasından her takım için birer kaptan ve yardımcı kaptan seçilmelidir. Kaptanlar aynı zamanda oyun boyunca hakemlik yapıp oyunu yönlendireceklerdir
20 Eylül 2017 Çarşamba
Airsoft Oynamak için Yaş Sınırı Var mı

Airsoft Oynamak için Yaş Sınırı Var mı

irsoft satışı yaparken profesyonel olarak 18 yaşın altındaki oyunculara kesinlikle satış yapmıyoruz ve satılmasını da önermiyoruz.
18 Eylül 2017 Pazartesi
Airsoft Nerelerde Oynanır

Airsoft Nerelerde Oynanır

Airsoft, bu oyun için özel olarak tasarlanmış poligonlarda yine aynı şekilde özel olarak tasarlanmış hedef tahtalarıyla oynanabilir.
15 Eylül 2017 Cuma
Airsoft Türkiye`de Yasal Mıdır

Airsoft Türkiye'de Yasal Mıdır

Airsoft silahların temel olarak ne olduğunu anlatarak bu konuya açıklık getirebiliriz.
06 Eylül 2017 Çarşamba
Play Home Güvenli Midir

Play Home Güvenli Midir

Play Home'da bizim için en önemli olan şey, çocuklarımızın ebeveynlerinden bağımsız bir şekilde oynarken hem bireyselliklerinin tadını çıkarması hem de güvenli bir ortamd
16 Ağustos 2017 Çarşamba
Ergin Oyun Eğlence Ve Organizasyon Hizmetleri
©2008,2024 erginoyun.com Ergin Oyun Eğlence Ve Organizasyon Hizmetleri Resmi Web Sitesidir.

İletişim Bilgileri

Yönetim Ofisi
Seyitnizam Mah. Mevlana Cd. No:92/1G KİPTAŞ Çarşı Zeytinburnu / İstanbul

Telefon : (+90) 212 415 99 21
Fax       : (+90) 212 415 99 21
Gsm      : (+90) 549 714 34 21
E-Posta : info@erginoyun.com
Web      : www.erginoyun.com

Numaranızı Yazın Sizi Arıyalım